torsdag 19. april 2012

Svigermor!

I går feiret vi bursdagen til svigermor, og siden jeg tidligere har erfart påfølgende godt sjøørretfiske etter tilsvarende markering var det bare å komme seg ut så fort bursdagssangen var overstått.

Været kan ikke beskrives som koselig - 4 grader og duskregn, men heldigvis lite vind. Det startet nokså rolig, ett par torsk lot seg lure mens sjøørreten glimret med sitt fravær.
Så løsnet det.......

Først litt vind, så litt bølger og plutselig begynte det å hoppe sjøørret en ti-femten meter fra land. Ikke bare en - mange! De var ikke oppe og rullet heller de hoppet opp i luften, flere av sprangene var nærmere en meter høye.
Det hele var litt surrealistisk - alternativene var heldigvis ikke så mange.... her var det bare å kaste ut.

                                          fisk nr 2 som gikk fem på

Det hogg på fisk på første kastet - sjøørreten hoppet til værs og slo seg av.... Nytt kast - ny fisk på og denne ble med inn til en hov som ikke har sett sjøørret i hele april! Hoven var fornøyd nå:)


                                               
                                                     sprek rakker på 1.3 kg


                                                           

Etter landing av sprek hoppeørret mistet jeg ytterligere en ørret og fikk to torsk. Den ene torsken ble med hjem og da fisken kom på land veltet det store sild (?) ut av munn & mage.


                     
                                            torsken var full av slike, sikkert det sjøørreten mesket seg på

Det viser seg igjen at sjøørretfiske handler mye om å være på rett sted til rett tid, noe jeg så absolutt var i går kveld.......


1 kommentar:

  1. Lenge leve sjø ørreten og svigermors bursdag :) hilsen svigermor

    SvarSlett